jueves, 8 de mayo de 2008

PIERRAMENTA 2008

PIERRAMENTA 2008






Per que us feu a l´idea i pugueu començar a entrenar les cames els perfils son:







Després del frec a frec de Certascan, els membres de la UEU Jordi Ballester i Xavier Guillamó han continuat la seva lluita, la cursa de Certascan va ésser guanyada per Jordi Ballester, una setmana despres a la Traça Muga tot i l´experiència en curses i l´experiencia en els canvis de pells s´ha imposat la força física sortint guanyador Xavier Guillamó, per acabar de deixar les coses a lloc , i si això es poc s´ha acabat amb la mítica pierramenta 4 dies de cursa d´esquí de muntanya, uns 10.000 metres positius de desnivell i uns 10.000 metres de desnivell negatiu. Ùnes pujades de 1500m , crestes, arestes, esquis a la motxilla, Canals, també a l´hora de baixar pales gelades, arestes, troços de bosc molt estrés, neu crosta, neu pols. Van ser Quatre dies de lluita entre la parella Jordi Ballester i Oriol Montero contra Xavier Guillamó i Joan Turne. Val a dir que en quan a pajares el segon dia va tocar a la primera parella i el tercer dia va tocar al Xavier i al Joan. Van sortir guanyadors per poc Xavier Guillamó i Joan Turne quedant en 99 posició amb 14 hores i 11 minuts de cursa , i el Jordi i l´Oriol van quedar els 101 amb 14 hores 26 minuts de cursa. S´haurà de fer mes metres ballester que amb als canvis de pell i l´experiència no n`hi ha prou, je,je,je,je. Vinga ànims i ens veiem a Basiero……….



PIERRAMENTA
Es una cursa que es fa als Alps, a la zona de Beufortain, amb pujades a pics de prop de 3000 metres, un dels quals es diu Pierramenta. Fan l´inscripció gent de tots als països del mon( França, Italia, Alemanya, Catalunya, Espanya,etc…), L´organització demana currículum esportiu a nivell de curses d´esqui de muntanya i nomes els que tenen millor currículum esportiu, en aquest cas uns 360 corredors, poden fer-la, diu la gent que es equiparable al tour de França , tot un màster en esqui de muntanya.Son Quatre dies d´esqui de muntanya, en total fas 10000 metres de desnivell positiu i 10000 metres de desnivell negatiu, i al final del dia quan s´acaba la cursa tens unes carpes amb tot tipus de botiges relacionades amb l´esqui de muntanya i l´alpinisme, marques conegudes com ski trab, dynastar, Millet, i d´altres que no em sentit mai a parlar, com Texner, Crazy Idea, etc… Una setmaneta que nomes es parla d´esqui, tot una festa. Un dels altres ingredients màgics pel qual la gent vol fer aquesta cursa es pel seu ambient alpí, es tracta d´esqui alpinisme, vas una mitica Cresta del Massis de la Grand, molt aerea, on desprès de fer-la t´esperen 2000 persones en el cim, Mont fen un pasillo de gent, que nomes fan que cridar,

menjar formatge Beaufort ( Tipic de la Zona i molt bo), Fer bunyols amb les estufes que han pujat 2000 m per poder-se calentar , i animar-te quan passes, res que set posa la pell de gallina i fins hi tot et cau alguna llagrima.

No hay comentarios:

What time is it ?